A máme tady italskou klasiku! Aglio olio e peperoncino, jednoduché ale přesto okouzlující. Pakliže dodržíte zásadní pravidlo u tohoto jídla – co nejvyšší kvalitu jednotlivých potravin. Tento tradiční pokrm se totiž skládá jen z několika málo surovin a právě proto velmi záleží na jejich kvalitě. Je tudíž třeba mít extra panenský olivový olej, italské špagety (ty v super-hypermarketech nehledejte), česnek a čerstvé chilli papričky. Spolu s natí čerstvé petrželky nebo bazalky (či jiné bylinky) utvoří perfektní kombinaci. Tak jdeme na to!

Budete potřebovat na 1 porci:

80g špaget

5 větších stroužků česneku

4-5 lžic extra panenského olivového oleje

1 chilli papričku (můžete použít v podstatě jakoukoliv, nebojte se Habanera, pro ostřílené chilližrouty ani Caroliny Reaper)

hrst natě petrželky/bazalky

volitelně sýr parmazán (ale hodí se i jiné druhy sýrů, skvěle pasuje třeba i uzrálá niva, pokud nemáte nic jiného)

Prvně si dejte vařit vodu na špagety, osolte ji, ať je slaná jako mořská voda. Do vroucí vody vhoďte špagety a vařte o minutu méně, než je na obalu. Jakmile dáte špagety do vody, začněte loupat česnek, který nakrájíte na tenké plátky. Papričku i petrželku nasekejte na jemno. Rozpalte v pánvi olivový olej, přidejte česnek a smažte jej na mírném plameni, dokud nezačne zlátnout. Poté přidejte chilli papričku a nechte minutu provonět vaší kuchyň a prohořet váš nos. V tuto chvíli by již měly být vaše špagety uvařené, odeberte pár lžic vody ze špaget a zbytek sceďte. Špagety přidejte do pánve a zalijte malým množstvím schované vody. Vmíchejte bylinku a do minuty můžete podávat. Hotové špagety by měly mírně plavat v olivovém oleji na dně talíře. Posypte sýrem, pokud chcete a dobrou chuť!

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň