Asijská sladko-kyselá omáčka s brokolicí a tofu - Chilli Peterson
Přinášíme další vychucený recept - asijské jídlo, jak se patří!
Ingredience na 2 porce:
1 bílé tofu na kostičky
Menší brokolice na tenké hlavičky
Červená cibule na plátky
1 velký stroužek česneku na plátky
2 hrnky uvařené Basmati rýže (=1 hrnek neuvařené)
sůl & pepř
pražené sezamové semínko na posypání
Zálivka:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kokosový nektar (nebo agáve sirup, med, apod.)
1 lžíce rýžový ocet
1 lžíce rybí omáčka
1 lžíce Mirawa Mikin (rýžové víno)
3/4 lžíce Red Demon
2 lžičky sezamový olej
Postup:
Tofu omotáme do silné vrstvy ubrousku nebo útěrky, zatížíme a odložíme.
Uděláme zálivku smícháním všeho se vším, odložíme.
Nakrájíme cibuli, česnek, brokolici a tofu.
Tofu řádně osolíme a opepříme z obou stran, poté osmažíme na olivovém oleji a odložíme do mísy.
Na stejné pánvi zprudka osmažíme na lžíci oleje cibuli, po minutě přidáme česnek a brokolici a zprudka smažíme a mícháme 3-4 minuty, než je brokolice dokřupava.
Zalijeme zálivkou a minutu povaříme.
Na závěr posypeme praženým sezamovým semínkem a podáváme s basmati rýží.