Tento pokrm Vás zaručeně nadchne. Základ vypadá jednoduše, kouzlo ale tkví v omáčce. Více v receptu.

Ingredience:

1/2 hrnku jasmínové rýže

2 střední červené cibule

1 větší brokolice

olivový olej na smažení

na 1 porci 1 hrst kešu ořechů

Na omáčku:

3 polévkové lžíce sójové omáčky Tamari

1 a půl polévkové lžíce vody

1 a půl čajové lžičky cukru či jiného sladidla

1 a půl čajové lžičky rýžového octa

1 čajová lžička tmavé Miso pasty

1 čajová lžička olivového oleje

3/4 čajové lžičky mletého zázvoru

1/2 čajové lžičky mletého chilli

Postup:

Předem si uvaříme rýži a necháme vychladnout.

Na omáčku vše smícháme a odložíme.

Brokolici umyjeme, rozkrájíme na menší hlávky a dáme vařit v páře po dobu 7 minut. Nakrájíme červenou cibuli na plátky a dáme smažit na olivový olej. Mezitím si nakrájíme uvařenou brokolici na větší kousky a přidáme k cibuli. Po 2 minutách přidáme rýži. Po dalších 2 minutách přilijeme připravenou omáčku a necháme minutu spojit. Odstavíme z plotny a posypeme praženými kešu na pánvi nebo v troubě.

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň