Tento pokrm Vás zaručeně nadchne. Základ vypadá jednoduše, kouzlo ale tkví v omáčce. Více v receptu.

Ingredience na 2 porce:

3/4 hrnku neuvařené basmati rýže

2 střední červené cibule

1 větší brokolice

olivový olej na smažení

na 1 porci 1 hrst kešu ořechů

Na omáčku:

3 polévkové lžíce sójové omáčky Tamari

1 a půl polévkové lžíce vody

1 a půl čajové lžičky cukru či jiného sladidla

1 a půl čajové lžičky rýžového octa

1 čajová lžička tmavé Miso pasty

1 čajová lžička sezamového oleje (případné olivového)

3/4 čajové lžičky mletého zázvoru

1/2 čajové lžičky mletého chilli

Postup:

Předem si uvaříme rýži v dvojnásobném množství lehce osolené vody a necháme vychladnout.

Na omáčku vše smícháme a odložíme.

Brokolici umyjeme, rozkrájíme na menší hlávky a dáme vařit v páře po dobu 7 minut. Nakrájíme červenou cibuli na plátky a dáme smažit na olivový olej. Mezitím si nakrájíme uvařenou brokolici na větší kousky a přidáme k cibuli. Po 2 minutách přidáme rýži. Po dalších 2 minutách přilijeme připravenou omáčku a necháme minutu spojit. Odstavíme z plotny a posypeme praženými kešu na pánvi nebo v troubě.

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň

Dlouhá trvanlivost bez chemických konzervantů

Aby vám mohly naše omáčky rozdávat požitek co nejdéle, používáme kombinaci osvědčených přirodních konzervantů.