Po delší době tu máme další recept, tentokrát na vskutku famózní čokoládový koláč, který je díky nedopečení spíše soufflé. Budeme k němu potřebovat výkonnější mixér.

Ingredience:

200g lískové oříšky (případně jiné)

200g máslo (možno použít kokosový olej)

200g čokoláda (nebo lépe 140g kakaová hmota + 60g cukru navíc)

200g třtinový cukr Demerara (nebo sušená třtinová šťáva Panela)

200g hladká mouka

200ml mléko

1 ČL vanilkové pasty/prášku/vanilkový lusk

volitelně:

1 PL rumu

1 PL mletého chilli, ale potom se připravte na pořádnou jízdu s vašimy hormony :)

 

Postup:

Ve větším a výkonnějším mixéru umixujeme oříšky na skoro jemno.

Kakaovou hmotu nebo čokoládu nakrájíme na menší kousky a přidáme ostatní ingredience a promixujeme na těsto.

Pečeme v nižší a širší formě na 180° po 19-21minut.

Jí se dvěma způsoby - vychlazený z lednice, či lépe několik hodin povolený v pokojové teplotě. S porcí zmrzliny či lesního ovoce bude dokonalý k nedělnímu obědu.

Zatím tu nic není. Ale nebojte, brzy sem přidáme super produkty ;)

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň

Dlouhá trvanlivost bez chemických konzervantů

Aby vám mohly naše omáčky rozdávat požitek co nejdéle, používáme kombinaci osvědčených přirodních konzervantů.