Po delší době tu máme další recept, tentokrát na vskutku famózní čokoládový koláč. Budeme k němu potřebovat výkonnější mixér.

Ingredience:

200g lískové oříšky (případně jiné)

200g máslo (možno použít kokosový olej)

200g čokoláda (nebo lépe 140g kakaová hmota + 60g cukru navíc)

200g třtinový cukr Demerara (nebo sušená třtinová šťáva Panela)

200g hladká mouka

200ml mléko

1 ČL jedlé sody

volitelně 1 PL mletého chilli, ale potom se připravte na pořádnou jízdu s vaším libidem

Postup:

Umixujeme oříšky na jemno. Potom přidáme ostatní ingredience a promixujeme na těsto.

Pečeme 18-20 minut na 180°C. Výsledek má být uvnitř velmi mazlavý, ale přitom vršek křupavý.

Jí se dvěma způsoby - vychlazený z lednice, či lépe několik hodin povolený v pokojové teplotě. S porcí zmrzliny či lesního ovoce bude dokonalý k nedělnímu obědu.

Zatím tu nic není. Ale nebojte, brzy sem přidáme super produkty ;)

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň