Po delší době tu máme další recept, tentokrát na vskutku famózní čokoládový koláč, který je díky nedopečení spíše soufflé. Budeme k němu potřebovat výkonnější mixér.

Ingredience:

200g lískové oříšky (případně jiné)

200g máslo (možno použít kokosový olej)

200g čokoláda (nebo lépe 140g kakaová hmota + 60g cukru navíc)

200g třtinový cukr Demerara (nebo sušená třtinová šťáva Panela)

200g hladká mouka

200ml mléko

1 ČL vanilkové pasty/prášku/vanilkový lusk

volitelně:

1 PL rumu

1 PL mletého chilli, ale potom se připravte na pořádnou jízdu s vašimy hormony :)

 

Postup:

Ve větším a výkonnějším mixéru umixujeme oříšky na skoro jemno.

Kakaovou hmotu nebo čokoládu nakrájíme na menší kousky a přidáme ostatní ingredience a promixujeme na těsto.

Pečeme v nižší a širší formě na 180° po 19-21minut.

Jí se dvěma způsoby - vychlazený z lednice, či lépe několik hodin povolený v pokojové teplotě. S porcí zmrzliny či lesního ovoce bude dokonalý k nedělnímu obědu.

Zatím tu nic není. Ale nebojte, brzy sem přidáme super produkty ;)

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň