Indický Dhal - Chilli Peterson
Dnes si představíme opět klasiku, tentokrát ryze indickou a tou je Dhal, vydatné jídlo podobné indickému kari.
Budete potřebovat:
2 cibule
2 lžíce oleje
1 hrnek červené čočky
4 rajčata či 1 plechovka krájených rajčat
1/2 litru vody
2 stroužky česneku
2 lžičky čerstvého zázvoru nebo 1 lžička mletého
2 lžičky koření Garam masala
1 lžička kari koření
1 lžička chilli omáčky Fruity Demon nebo jiné chilli
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
špetka pepře
100ml smetany
Postup:
Cibuli pokrájíme najemno a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji. Ke konci přidáme prolisovaný česnek, garam masalu, římský kmín, kari a kurkumu. Promícháme a zalejeme vodou, přidáme čočku, najemno nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, rajčata a osolíme. Dusíme asi 15 minut nebo i déle, dokud čočka nezměkne. Ke konci přidáme smetanu a opepříme. Můžeme posypat sekaným koriandrem nebo petrželkou a servírujeme s rýží.
K dochucení či přímo k vaření doporučujeme tyto omáčky