Máte-li chuť na autentické thajské curry, tento recept můžeme výrazně doporučit! Vaříme jej doma snad každý týden, vždy s nějakou obměnou. Toto byste neměli propásnout ;-)

Ingredience:

2 x kokosové mléko v plechu

2 PL olivového oleje

2 PL másla

3 cibule / červené cibule na tenké plátky

3 hrnky nakrájené zeleniny (ideálně lilek, cuketa, žampiony, půlka pórku i s listy; nebo i paprika, čínské zelí, červené hlávkové zelí, jiné houby, brokolice, mrkev, špenát,...) na kousky

1 uzený tempeh na kostky / indický sýr paneer na kostky

koření na kuře

3 PL kari pasty

7 limetkových lístků

Sůl & pepř

150-200ml smetany

1-2 limetky / 1 citrón na štávu

1-2 PL rybí omáčka

Koriandr nať

Postup:

Nakrájejte cibuli na tenké plátky a zeleninu na silnější kousky.

Na másle a oleji osmažte cibuli do hněda a přidejte kari pastu a chvíli restujte. Kokosové mléko přilijte do hrnce s kari, kde je třeba vše pořádně rozmíchat, aby nevznikly hrudky.

Přidejte limetkové listy, sůl a pepř. Vsypte zeleninu podle doby vaření a vařte celkově 30 minut.

Tempeh nakrájejte na kostky a opražte s kapkou oleje na pánvi, ke konci posypejte kořením na kuře. V případě sýru paneer jej posolte a osmažte v oleji.

Těsně před dovařením přilijte smetanu a rybí omáčku. Po dovaření přidejte hodně limetkové šťávy podle chuti.

Na talíř dejte rýžové nudle, polejte omáčkou se zeleninou, přidejte opražený tempeh / sýr paneer a dozdobte koriandrem (i sušeným). Podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží.

K doladění pokrmu se dají použít tyto naše omáčky

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň