Máte-li chuť na autentické thajské curry, tento recept můžeme výrazně doporučit! Vaříme jej doma snad každý týden, vždy s nějakou obměnou. Toto byste neměli propásnout ;-)

Ingredience:

2 x kokosové mléko v plechu

2 PL olivového oleje

2 PL másla

3 cibule / červené cibule na tenké plátky

3 hrnky nakrájené zeleniny (ideálně lilek, cuketa, žampiony, půlka pórku i s listy; nebo i paprika, čínské zelí, červené hlávkové zelí, jiné houby, brokolice, mrkev, špenát,...) na kousky

1 uzený tempeh na kostky / indický sýr paneer na kostky

koření na kuře

3 PL kari pasty

7 limetkových lístků

Sůl & pepř

150-200ml smetany

1-2 limetky / 1 citrón na štávu

1-2 PL rybí omáčka

Koriandr nať

Postup:

Nakrájejte cibuli na tenké plátky a zeleninu na silnější kousky.

Na másle a oleji osmažte cibuli do hněda a přidejte kari pastu a chvíli restujte. Kokosové mléko přilijte do hrnce s kari, kde je třeba vše pořádně rozmíchat, aby nevznikly hrudky.

Přidejte limetkové listy, sůl a pepř. Vsypte zeleninu podle doby vaření a vařte celkově 30 minut.

Tempeh nakrájejte na kostky a opražte s kapkou oleje na pánvi, ke konci posypejte kořením na kuře. V případě sýru paneer jej posolte a osmažte v oleji.

Těsně před dovařením přilijte smetanu a rybí omáčku. Po dovaření přidejte hodně limetkové šťávy podle chuti.

Na talíř dejte rýžové nudle, polejte omáčkou se zeleninou, přidejte opražený tempeh / sýr paneer a dozdobte koriandrem (i sušeným). Podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží.

K doladění pokrmu se dají použít tyto naše omáčky

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň

Dlouhá trvanlivost bez chemických konzervantů

Aby vám mohly naše omáčky rozdávat požitek co nejdéle, používáme kombinaci osvědčených přirodních konzervantů.