Máte-li chuť na autentické thajské curry, tento recept můžeme výrazně doporučit! Vaříme jej doma snad každý týden, vždy s nějakou obměnou, kde místo tofu můžete použít i libovolné maso či luštěniny. Zeleninu je ideální použít podle barev, to znamená, že by měla být přítomna kombinace červená, zelená, žlutá, fialová a bílá. Toto byste neměli propásnout ;-)

Ingredience:

1 hrnek strouhaný kokos / kokosové chipsy

2 datle / 1 ČL sladidla

1 litr horké až vařící vody (anebo tyto první 3 suroviny nahraďte kokosovým mlékem v plechovce)

1 červená cibule

3 hrnky nakrájené zeleniny (paprika, čínské zelí, červené hlávkové zelí, houby, brokolice, mrkev, cuketa, špenát)

1 bílé tofu

3 PL sójové omáčky

4 PL kari pasta

2 PL rybí omáčky

150ml smetany

Koriandr

Pražené arašídy (1 porce = 1 hrst)

Postup:

Kokos i datle namočte ve vařící vodě a nechte změknout. Mezitím nakrájejte cibuli na tenké plátky a zeleninu a tofu na silnější plátky. Tofu přelijte sójovou omáčkou a nechte odstát.

Na oleji osmažte všechnu zeleninu na plátky a po 3 minutách přidejte kari pastu, kterou osmahněte. Mezitím umixujte kokos s datlemi a vodou v jemné kokosové mléko (trvá to asi 3 minuty; anebo použijte rovnou kokosové mléko v plechu) a přilijte spolu s rybí omáčkou do hrnce s kari, kde je třeba pastu pořádně rozmíchat, aby nevznikly hrudky. Vařte dalších 5 minut, ať je ještě zelenina křupavá. Přidejte tofu i se sójovkou, smetanu a minutku prohřejte, případně dosolte. Na talíři dozdobte koriandrem a nahrubo nasekanými arašídy. Podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží.

K doladění pokrmu se dají použít tyto naše omáčky

Zatím tu nic není. Ale nebojte, brzy sem přidáme super produkty ;)

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň