Máte-li chuť na autentické thajské curry, tento recept můžeme výrazně doporučit! Vaříme jej doma snad každý týden, vždy s nějakou obměnou, kde místo tofu můžete použít i libovolné maso či luštěniny. Zeleninu je ideální použít podle barev, to znamená, že by měla být přítomna kombinace červená, zelená, žlutá, fialová a bílá. Toto byste neměli propásnout ;-)

Ingredience:

1 hrnek strouhaný kokos / kokosové chipsy

2 datle / 1 lžičku sladidla

1 litr horké až vařící vody

1 velká cibule / červená cibule

3 hrnky nakrájené zeleniny (paprika, čínské zelí, červené hlávkové zelí, houby, brokolice, mrkev, cuketa, špenát)

1 tofu bílé

150ml smetany

3 PL kari pasta

1 ČL římský kmín

2 ČL kari koření

1 ČL kurkuma

1 ČL mletý zázvor

3/4 ČL skořice

2 ČL kari lístky (pokud nemáte, nahraďte 3-4 bobkovými listy a kůrou z jedné limetky)

2 velké limetkové lístky

Sůl & pepř

1-2 citróny / limetky

Koriandr

Pražené arašídy (1 porce = 1 hrst)

rýžové nudle nebo rýže

Postup:

Kokos i datle namočte v horké vodě a nechte změknout. Mezitím nakrájejte cibuli na jemno a zeleninu a tofu na velké kousky.

Na oleji osmažte cibulku do hněda a přidejte římský kmín. Po minutě přidejte kari pastu a chvíli restujte. Mezitím rozmixujte kokos s datlemi na husté kokosové mléko (i ve výkoném mixéru to trvá asi 3 minuty, aby bylo jak z plechovky) a přilijte do hrnce s kari, kde je třeba vše pořádně rozmíchat, aby nevznikly hrudky. Přidejte všechno koření, sůl a pepř. Vsypte tofu a zeleninu podle doby vaření a vařte 20-30 minut. Těsně před dovařením přilijte smetanu. Po dovaření přidejte hodně citrónové šťávy podle chuti. Na talíři dozdobte koriandrem (i sušeným) a nahrubo nasekanými arašídy. Podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží.

K dochucení či přímo k vaření doporučujeme tyto omáčky

Zatím tu nic není. Ale nebojte, brzy sem přidáme super produkty ;)

Vyrobeno v Česku

Jsme regionální výrobce. Omáčky vyrábíme s láskou k chilli již od roku 2012

Vymazlená chuť

Naše omáčky pozvedají chuť vašeho jídla na jinou úroveň